Eind 2019 kwamen mijn man Rob en ik voor het eerst in contact met het ecoprinten.
We waren beiden op slag verkocht en wilden meer weten over hoe het kon dat blaadjes zo mooi op stof of papier konden drukken. Gelukkig was Renee Krikken bereid om ons in te wijden in deze magische techniek.
Een jaar van experimenteren volgde en dankzij de coronatijd kwam er veel informatie online beschikbaar. We volgden thuis de online cursus ecoprinten van “Online Viltschool”, de workshop “Bladgoud” van “Atelier het kleine huis”, we grasduinden in de boeken van Anja Schrik en Madeleine Assink-Kleve en daarnaast natuurlijk alle mogelijke websites die er over ecoprint te vinden zijn. Bij Carla van Belle hebben we daarna de workshop 'Ecoprinten op papier' gevolgd om, naast alle tips en tricks de we kregen, ook eens onder andere ecoprinters te zijn. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn vaardigheid en mijn kennis van materialen en hulpstoffen en ontdekte ik waar ik de juiste bladeren kon vinden en welke print ze konden geven.
Alleen een ecoprint op welke ondergrond dan ook, is voor mij geen eindproduct, dan komt de volgende creatieve fase: “ Wat ga ik ervan maken?”. Toen ik door de stof heen keek, dacht ik dat het wel mooi zou zijn om er een lampje van te maken. Puur door te kijken naar een lampenkap en het welbekende Pippi Langkous principe “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.” , maakten mijn handen een eerste kapje. Mijn niche was geboren, want vele kappen verder vind ik het nog steeds leuk om te doen en is mijn techniek om lampenkappen te maken steeds verder ontwikkeld. Rob had toen tijd om bij de kapjes de lampenvoeten te maken, daar verzonnen we van alles voor: een mooi haardblok, een oude houten vaas op zijn kop, tuinornamenten en de Kringloopwinkel kreeg er vaste klanten bij. Ondertussen maakten we ook zijden sjaals en pimpten we lijstjes om papierprints mooi te presenteren, de hobby begon wat uit de hand te lopen.
Op een mooie dag kwam ik in contact met Berthy Blom van de Good Ground Stores en samen met haar toenmalige zakenpartner besloot ze om met mij in zee te gaan. Ik kwam als creatief ontwerper in dienst, mijn uren en mijn materiaal werden betaald en mijn producten werden onder haar label BLYY in de winkels in Hilversum, Veenendaal en Utrecht verkocht. Op deze manier heb ik veel creatieve kilometers kunnen maken zonder druk van kosten of verkoop en veel mogen experimenteren. In die tijd heb ik samen met Rob de workshop 'Printen op leer' bij Rachel van der Weerd van “Atelier het kleine huis” mogen doen en de workshop 'Marmeren op textiel' bij 'De Zijdewinkel'. Na twee jaar was het tijd om op eigen benen verder te gaan, maar ik ben nog altijd dankbaar voor de geboden kans en de samenwerking met de andere creatieve collega's waar ik van heb mogen genieten.
Er is nog zoveel wat ontwikkeld wil worden, dus nu dan verder onder mijn eigen label MYY. Ik ben heel benieuwd wat dit mij gaat brengen!
Reactie plaatsen
Reacties
Wat een mooie producten
Ik heb al wat van je in huis staan en krijg er altijd leuke reacties op
Wat zijn Julie toch creatief
En er is geen een product het zelfde
Heel origineel en bijzonder netjes afgewerkt
Dankjewel